Seolu Makale nasıl yazılır ? WordPress SEO

seolu makaleAskerde olmam nedeni ile uzun zamandır yazı yazamıyordum. WordPress SEO Yoast ile Seolu Makale  WordPress SEO Yoast Nasıl Yazılır ? isimli makalemi sizlerle paylaşmak istedim. Bununla ilgili bilgileri detaylı olarak zaten sizlerle paylaşacağım ve kullandığım programlarıda sizlere anlatacağım ama size başımdan geçen bir olayı basit bir şekilde anlatayım.

Domatessuyu.com’dan beni tanıyan arkadaşlarımız vardır önceden sürekli seoya yönelik içerikler girer google algoritmasındaki güzelliklerden yararlanır ilk sıralarda yer alırdım. Ama zaman ve iş mevzuları girince işin içine ne yazık ki Seolu Makale Yazma problemi bende de başladı. Google’nin getirdiği bir çok düzenleme bir çok sitenin tepa taklak olmasına sebeb oldu. Bunlardan en az etkilenenlerden biriyim dersem yalan olur çünkü sevenimizle birlikte sevmeyenimizde çok olduğu için bende uzun süredir içerik girmemekteyim. Google Panda vs. bir çok düzenlemesi ile Google’nin seo anlayışında bir çok değişiklik oldu aslında iyide oldu. Önceden ne kadar eski site ise o kadar iyi diyordu. Ancak şu bu mantığı tamamen değiştirdi ve dinamik sitelerin, sosyal paylaşımların bol olduğu siteler görmek istedi. Bu ise tabiki algoritmaları tepe taklak etti. Önceden eski sitelere önem verirken şimdi baktığınızda bir aylık siteyi en üst sıralarda görebiliyorsunuz. Google herşeyi değiştirdi ancak bir tek şeyi değiştirmedi oda biz özgünlük ve uzun makaleler. Nasılyapılırsor.com’u kurarken sırf seo üzerine çalışmaya karar verdim ve yaptığım özel sohbetten çıkan sonucun doğru olduğunu anladım.

Yaptığım özel sohbeti anlatayım : Önceden domatessuyu.com’da bu yazım da bir yazı paylaşmıştım. Adsense ekibi ile yaptığım sohbetten sonra, o zamanlarda bir konferansta şimdi İntel ve İBM gibi firmaların üst kurulunda çalışan bir blog yazarı abimizle görüşme şansım olmuştu. Onunla sohbetimde Google kurucularından ismini hatırlamıyorum biri ile yaptığımız görüşmede bana seo ile ilgili öneri istediğimde söylediği iki şey var dedi. 1.si özgünlük, 2.si ise 1000 karakterden az olmamak şartıyla makale. Hatta Türklerle ilgili yaptığı analizlerle ilgili yorumlarda da bulunmuş. Türkiye’nin algoritması ve Rusya’nın algoritmalarının çok farklı özellikle bize çok güzel veriler sağlıyorlar ama sıkıntı şu, sürekli özgün olmayan ve hite yönelik içerikleri girdiğini bundan dolayı müzdarip olduklarını belirtmişler. Bende bunun üzerine sizinle bu makaleyi paylaşmak istedim. Çok uzun bir açıklama oldu ama biraz sabırlı olup makalemi okursanız gerçekten sizlere faydası olacak. İlk olarak bu siteyi yaklaşık 1 yıl önce kurduğumu be seoya yönelik içerikleri özenle girdiğimi belirtmek isterim. Sonuç olarak hiçbir backlink almadan ve hiçbir imleme ve sosyal medya paylaşımı yapmadan günlük stabil 2k gösterime 10 makale ile uşatığımı söyleyebilirim.

Seolu Makale Yazılırken Hangi Programları Kullandım ?

İlk olarak hangi programı kullandığımı yazayım bunlar sizin işinize yarayacağını düşündüğüm programlar bunun dışında kurmanız gereken hiçbir seo eklentisine ihtiyacınız yok bunu belirtmeden geçmeyim.

  • Yoast Ekibinin yaptığı SEO programını kullanıyorum ki bu program inanılmaz işe yarayan ama birkaç ufakta olsa problemi olan bir program ama işe yarıyor onu söyleyim. Bu programı Eklentiler –> Yeni ekle –> WordPress Seo yazarak bulabilirsiniz. https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/ bu linkten de indirme şansınız var. Bu program sizin için olmazsa olmazınız olacak. All in seo ve diğer seo programlarını da kullanıyorum başka sitelerimde ama seo üzerine yapacağınız sitede bu programı kurmanız çok önemli çünkü size ne kadar seoya yatkın makale oluşturduğunuzu gösteriyor. Tek problemi var TR karakterden dolayı puan aşağıda çıkabilir ama heyecanlanmıayın Seolu Makale yazarken %100 seolu olması önemli değil. Çünkü anahtar kelimenizde TR karakter varsa bu sorunu kesinlikle yaşayacaksınız.
  • İkinci kullandığım eklenti ise TOC+ eklentisi bunu vikipedi tarzı hoşuma gittiği için ve liste yaptığı için kullanıyorum. Bunun içinde  Table of Contents Plus eklentisini kurmanızı öneririm bu ne işe yarar derseniz. H1 H2 taglarını gördüğünde listeleme yapıyor. Aşağıdaki gibi görünmesini sağlıyor.

Table of Contents Plus

Seolu Makale Yazarken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Seolu Makale yazarken içeriğiniz ile alakalı herşeye dikkat etmeniz gerekiyor. Ama ben bunları tek tek sıralamayı düşünüyorum.

  • İlk Seolu Makale olarak H1 ve H2 tagları kullanın. H1 taglarında anahtar kelimenizin geçmesi çok önemli zaten Yaost WordPress Seo eklentisinde bunun analizini videolu anlatımımla yapacağım.
  • İkinci olarak Seolu Makale sitenizden en az kullandığınız makaleler ile ilgili en az bir en fazla üç link çıkışı verin. Ref=”nofollow” yapabilirsiniz ama önermiyorum follow olsun. Bu sizi olumlu olumsuz çok etkilemez.
  • Üçüncü olarak resimlerinizi yüklediğinizde açılan kutucukta alternatif metin kısmına anahtar kelimenizi 3 kelimeyi geçmeyecek şekilde yazınız.

seolu makale

  • Dördüncü olarak makalelerinizi en az ama en az 500 karakterli yazın. Bu size zaman kaybı gibi gelebilir neler yazacağınızıda şaşırabilirsiniz ama Seolu Makale yazıyorsanız bu sizin için çok önemli.
  • Beşinci olarak siteyi oluşturdunuz ilk kurulumda en az 5 tane Seolu Makale’niz olması önemli göreceksiniz Google amca sizleri 30-60 gün içinde önemseyecek ve bir anda yükselişe geçeceksiniz. Ben ilk makalemi 12.05.2014 tarihinde oluşturdum. Daha sonraki 17 makalem 13.05.2014 ( 2 tane),  14.05.2014 ( 2 tane ),  18.05.2014 ( 2 tane ), 21.05.2014 ( 1 tane ), 22.05.2014 ( 1 tane ), 24.05.2014 ( 1 tane ) , 25.05.2014 ( 2 tane ), 26.05.2014 ( 2 tane ), 28.05.2014 (1 tane), 30.05.2014 ( 1 tane ), 31.05.2014 ( 2 tane ) oluşturdum ve beklemeye aldım.

istatislik

  • Son olarak sitenizi kurduğunuzda kaliteli bir hostinden C Class ip almanızı öneririm. Ben bu siteyi ilk kurduğumda Hostgator’da idi daha sonra site oturunca bir kez server değişikliği yaptım ve TR servera aldım.

Yukarıda gördüğünüz grafikte hiçbir şekilde backlink çalışması yapmadan elde ettiğim hitlerdir. Daha sonra yaklaşık 6-7 ay içerik girmeme rağmen sitemin yazılarının hiçbiri ilk sayfadan aşağı inmedi. Girdiğim anahtar kelimelerin çoğu hala ilk sayfada yer aldığını bilmenizi isterim. Siteniz oturduktan sonra kaliteli sitelerdende backlink almanız sitenizi uçuracaktır. Bu siteyle ilgili başka hiçbir içerik girmeme rağmen sayfa TBM’leri oldukça iyi hatta bu ay 0,89 TBM. Sayfaya adsense reklam düzenlemeside yapılmadığını belirtmek isterim. Sitenin aynı içeriğini oluşturmak isteyenler çıkabilir oluşturabilir 3 kuruşluk kazancıma göz diken varsa kopyalayabilirde sırf bu makaleyi oluşturmak için açtığım bir site destek yerine köstek olmak isteyenler olabilir ben yinede adsense tbmlerini ve sayfa to’larınıda göstermek isteiyorum.

Adsense

Seolu Makale Yazarken WordPress Seo Nasıl Kullanılır ?

Bununla ilgili bir makale oluşturacağım ama ilk olarak resimli anlatmaya çalışacağım. Daha sonra nasip olursa videosunuda çekerim 🙂

  • İlk olarak makalenizi oluşturun. Oluşturduktan sonra aşağıdaki resimde yer alan odaklanılan kelimeye seo yapmak istediğiniz kelimeyi yazın.

seolu makale yoast

  • Makalenizi oluştururken Başlığınızın ilk cümlesinde anahtar kelimesi bulunmalı. Örnek Avea internet paketi anahtar kelimeniz olsun. Avea Faturasız internet paketi şeklinde yazmanızı öneririm.
  • İkinci olarak yazınızı yazdıktan sonra taslak olarak kayıt edin ve ilk puanınıza bakın. Seo : İyi yazıyorsa makaleniz hazır hale gelmiştir. Eğer yanmıyorsa yapacağımız işler devam ediyor.

yoast wordpress seo

  • Üçüncü olarak yazdığınız makalelerde H1 tagları kullanın alt konular varsa H2’de kullanabilirsiniz. Makalenizde 2-3 tane H1 tagları kullanmanızı öneriyorum. Ve bu taglarda anahtar kelimeniz neyse onu kesinlikle H1 tag içine yazınız. Bizim anahtar kelimemiz seolu yazılar olduğunu için bu makalemizi özellikle inceleyin. Taslak olarak tekrar kayıt ettiğinizda Yoast’ın analiz kısmına geçebiliriz. Anahtar kelimenizin yoğunluğunun makale içinde %1.5 ve %3 arasında olmasına dikkat edin.

yoast wordpress seo sayfa analiziSeolu Makale Nasıl Yazılır ? Videolu Anlatım

Gecenin 3’ünde yazdığım bu makalenin videosunuda çekerken rüzgarlı bir ortamda çektiğim için hışırtılar olabilir kusuruma bakmayın 🙂 Bazı dil sürçmeleride olmuş ve sürekli tekrarladığım kelimeler bunun içinde özür dilerim şimdiden. Sürçü lisan ettiysek affola. Video yüklenince paylaşılacaktır.

Bir önceki yazımız olan istart.webssearches.com virüsü nasıl silinir ? başlıklı makalemizde istart silme, istart.webssearches chrome kaldırma ve istart.webssearches firefox kaldırma hakkında bilgiler verilmektedir.

1 Yorum

Yorumunu Sorunu Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.