Cam Filmi Ruhsata Nasıl İşletilir ?

Cam filmleri ile Nisan 2017 ayında çıkan karar ile serbest bırakılmıştı ancak her zaman ki cam filmi taktırma konusunda herkes abartıya kaçınca hükümet yeni yasa ile bu düzenlemeyi değiştirmiş bulunmakta. Cam filmi taktıranlara ne kadar ceza yazılıyor 427 TL ceza yiyorsunuz ve söktürmek zorunlu. Cam filmi nerede söktürürüm, cam filmi ruhsata işlenir mi, cam filminden ceza almamak için neler yapmalıyım gibi soruların cevaplarını sizlerle paylaşacağız.

Cam filmi nerede söktürürüm ?

Cam filmini cam filmi takan yerlerde söktürebilirsiniz ama unutmayın ki 50 TL olan bu hizmet şu aralar 150TL olmaya başladı. Durumu kısaca fırsata çevirdiler dememiz daha doğru olur sanırım. Bu nedenle dikkat etmenizi öneririm. Cam filmi yasağı ne zaman kalkar ? bilinmez ama şu anda bu yasağın OHAL kapsamında da değerlendirilip kaldırılmaması konusunda kararlar olduğu kesin.

Cam filmini nasıl sökerim ?

Cam filmini sökmek aslında zor değil dikkat etmeniz gereken tek sorun arka cam filmidir onda çok hassas olmanız gerekiyor. Cam filmini sökmek için falçata bıçağını almanız lazım. Falça’ta makinesi değil sadece keskin jiletini alıp en ucunda su sıkarak paralel bir çekilde camı traşlamanız yeterli. Falça’ta ile jiletledikten sonra su ile cam ve film arasını sulayıp yavaş yavaş çekmeniz yeterli olacaktır.

Cam filmi ruhsat nasıl işletilir ?

Cam filmini ruhsata işletmek konusunda bayağı araştırmalar oldu. Cam filmleri fabrika R43 camlara sahip ise ancak ruhsata işletilmiş olarak verilir. Bunun dışında cam filmini ruhsata işletmenin imkanı yoktur. Eğer ki sağlık konusunda cildinizde problem varsa bununla ilgili doktor raporunuzu yanınızdan bulundurmanız gerekiyor. Güvenlik amaçlı cam filmlerinin araca çekilmesi her şekilde yasaktır. Ancak fabrika çıkışı renkli cam olan araçlar R43 ruhsat izni alarak renkli cam kullanabilirler. Kısaca fabrika çıkışı cama takılan herşey yasak olduğu için ruhsata işletme imkanınız bulunmamaktadır.

Cam filmi
MADDE 14 – (1) 107 sayılı BM/AEK Regülasyonu kapsamındaki araçlar hariç olmak üzere; M, N ve O kategorisi araçlarda cam filmi uygulaması yapılabilir. Anılan araçlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten altı ay sonra cam filmi takılması halinde, cam filmi ile ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olmak zorundadır.

Yorumunu Sorunu Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.